Like it? SHARE IT!

iMapp Bucharest 2018

CONCURS INTERNAȚIONAL DE VIDEO MAPPING

CALL FOR ENTRIES

CONTEXT

Concursul de video mapping iMapp Bucharest 2018 este organizat de către Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București – ca Producător, Maxin10sity – ca Art Curator și 360 Revolution – ca Furnizor Tehnic, denumiți în continuare în mod colectiv Organizatorul.

Invităm artiștii vizuali internaționali să creeze animații video cu o durată de 3 minute pe tema de mai jos, adaptate fațadei Palatului Parlamentului, București, în armonie cu arhitectura și însoțite de muzică. Animațiile vor fi proiectate pe 22 septembrie 2018, în fața unui juriu și a publicului.

Tema

ALBASTRU. GALBEN. ROȘU.

Un secol de modernitate în România.

iMapp Bucharest 2018 sărbătorește cei 100 de ani de România. Unul dintre cele mai puternice simboluri ale istoriei românești și ale Marii Uniuni este steagul nostru național. Să ne imaginăm Palatul Parlamentului iluminat cu o simfonie din ALBASTRU, GALBEN și ROȘU!

Fiecare spectacol trebuie să fie o lucrare de artă conceptuală, bazată pe aceste culori, ca elemente de video mapping. Referințele la istoria României (evenimente și personalități relevante pentru trecutul nostru) sunt binevenite, dar încurajăm integrarea artistică în locul unei abordări documentare. Conținutul vizual poate fi conceptual sau figurativ, realist sau simbolic. Se poate potrivi o abordare abstractă a artistului sau poate fi o parte a unui puzzle narativ.

Cu iMapp Bucharest sărbătorim viața artistică și culturală a orașului nostru. În timp ce credem în libertatea exprimării artistice, nu acceptăm nici un fel de declarație politică sau activism social și suntem împotriva oricărui conținut ofensiv adăugat spectacolelor. În plus, deoarece anul 2018 este o aniversare importantă pentru România, recomandarea noastră este să evităm orice referire la momente controversate din istoria noastră.

Înscrierile

În primul rând, este necesară o scurtă descriere despre artistul însuși (maximum 100 de cuvinte),  formularul de înscriere completat și formularul cu informații despre artist. În plus, vă rugăm să ne transmiteți datele de corespondență atât ale persoanei responsabile pentru creație cât și ale persoanei de contact.

În al doilea rând, despre lucrare, sunt necesare următoarele detalii (trimiteți-le într-un fișier zip (artistname_iMapp2018.zip) toate împreună):

 • titlul lucrării
 • scurtă descriere (maximum 250 de cuvinte)
 • imagini (maxim 3 fotografii, 1920 x 1080, denumite: artistname_1 / 2 / 3_iMapp2018.jpg)
 • referințe (maximum 3 link-uri YouTube sau Vimeo)

Odata cu depunerea, participanții confirmă faptul că dispun de tehnologia adecvată pentru producerea animației în conformitate cu cerințele din „Informații tehnice” de mai jos.

Înscrierea trebuie trimisă la următoarea adresă de e-mail: call@imapp.ro, inclusiv formularul de înscriere completat și lucrările vizuale.

(Vă rugăm să evidențiați subiectul e-mailurilor dvs. încă din titlu, de exemplu, înscriere sau solicitare de informații)

Data limită de depunere: 2 iulie 2018, 23:59 CET (Lucrările expediate după termenul limită vor fi descalificate imediat.)

Cei 10 participanți aleși vor fi anunțați până la data de 6 iulie 2018.

Informații tehnice

 • Resolution: 7680 x 2000
 • Frame rate: 25 fps
 • Format fișier: HAP.mov (Encoding HAP)
 • Sound separate file WAV 48Khz uncompressed

2D raster map este disponibil tuturor participanților aici.

Modelul 3D al fațadei va fi trimis doar celor 10 participanți aleși.

Conținutul lucrărilor artistice va fi proiectat pe fațada Palatului Parlamentului din București folosind 64 video proiectoare laser Panasonic PT-RZ31K 30.000 ANSI Lumens 3 chip DLP®, controlate prin 5 sisteme server Pandora Box QUAD de la Coolux.

Conformitatea tehnică cu specificațiile furnizate este obligatorie.

Selecția participanților

Maxin10sity este responsabil de desfășurarea concursului în calitate de curator și împreună cu juriul ediției anterioare vor decide care sunt cei 10 participanți aleși.

Toate înscrierile vor fi confirmate prin e-mail!

Criteriile de selecție:

 • Calitatea lucrărilor artistice anterioare (70%)
 • Conceptul creativ, vizual (30%)

Eligibilitate și taxe

Înscrierea este gratuită. Ca support financiar pentru producție, fiecare dintre cei 10 participanți aleși va primi 10.000 €.

Cheltuieli de transport și cazare

Toți cei 10 artiști aleși pot fi reprezentați la spectacolul live de către două persoane cărora le vor fi asigurate cazarea și transportul.

Q&A

 Pentru întrebări nu ezitați să ne contactați (în limba engleză) la adresa de e-mail: agnes.szentannai@maxin10sity.com

Juriul

În data de 22 septembrie 2018, cei 10 participanți vor fi jurizați de către un juriu specializat, alcătuit din experți distinși și reprezentanți importanți ai culturii vizuale internaționale (din domeniul artelor vizuale, comunicare, mass-media, film etc.)

Componenta juriului va fi anunțată în curând pe site-ul web (www.imapp.ro).

Premiile

Două premii:

 • Premiul publicului (se va vota live prin sms ): 000 €
 • Premiul juriului: Prize of 5.000 €

Restricții

Competiția este deschisă tuturor persoanelor fizice și juridice, indiferent de profesie, vârstă, sex, cetățenie sau domiciliu; artiștii pot intra în competiție fie individual, fie ca echipă. Persoanele cu vârsta sub 18 ani trebuie să obțină consimțământul prealabil al tutorelui legal pentru participare. La intrarea în competiție ca echipă, o persoană trebuie să fie numită persoană de contact și va fi singura responsabilă de comunicarea cu organizatorii. O persoană poate intra în competiție doar într-o singură echipă. Competiția este deschisă atât profesioniștilor, cât și amatorilor. Participanții pot intra în concurs doar cu propria lor lucrare originală. În cazul în care cineva intră în competiție cu altă lucrare decât cea proprie, intrarea va fi respinsă și persoana va fi descalificată imediat. În cazul în care va fi descoperit după concurs, participantul va fi lipsit de onorurile sale, iar premiul va trebui returnat. La completarea formularului de înscriere, participanții declară că munca depusă de ei este propria lor proprietate intelectuală și garantează că nu încalcă drepturile de proprietate intelectuală ale oricărei terțe părți. Lucrarea depusă trebuie să îndeplinească cerințele stabilite în secțiunea „Informații tehnice”. Este strict interzis să încorporați publicitate reală sau fictivă în lucrare, fie în mod deschis, fie într-un mod ascuns, adică este interzis să includeți orice produs, marcă, nume, logo sau imagine recunoscută sau text etc. (cu excepția inscripția pe fațada clădirii) și / sau orice marcă sau simbol care sugerează a căror lucrare este.

Intrările care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse automat.

Copyright

Toate intrările validate vor rămâne proprietatea participanților. Prin prezentarea lucrărilor, participanții își dau consimțământul pentru ca acea lucrare sau părți din ea să fie folosită gratuit pentru activități de publicitate și promovare. Exemple de activități promoționale pot include comunicate de presă, activități de relații publice pentru competiție, promovare pe internet sau articole, toate gratuite. Organizatorul nu este răspunzător pentru niciun fel de taxe rezultate din posibile încălcări ale drepturilor de autor care rezultă din conținutul animațiilor transmise de participanți. În plus, participanții trebuie să permită proiectarea lucrarilor lor la concursul iMapp în următorii ani.

Precondiție

Prin depunerea unei înscrieri pentru această competiție, fiecare concurent este de acord cu toți termenii specificați în acest brief.

Calendar

 • 2 Iulie 2018: Concursul se încheie
 • 2 – 6 Iulie 2018: Selecție artiști
 • 6 Iulie 2018: Anunțul câștigătorilor
 • 6 Iulie – 7 Septembrie 2018: Producția animațiilor video
 • 22 Iulie 2018: Primul preview
 • 11 August 2018: Al 2-lea preview
 • 3 Septembrie 2018: Final preview
 • 1 Septembrie 2018: Predarea animației finale
 • 20 Septembrie 2018: Repetiție
 • 22 Septembrie 2018: iMapp Bucharest 2018

Details in English of the 2018 iMapp Bucharest OPEN CALL, here: http://www.imapp.ro/

Eveniment recomandat de:

Like it? SHARE IT!