iMapp Bucharest are loc pe 18 septembrie 2021, în Piața Constituției

Așteptarea a luat sfârșit! CONCURSUL INTERNAȚIONAL DE VIDEO MAPPING IMAPP BUCHAREST – LIGA CÂȘTIGĂTORILOR, organizat de CREART – serviciu public de cultură aflat în subordinea Primăriei Capitalei, are loc pe 18 septembrie 2021, în Piața Constituției, lucrările artistice ale echipelor participante fiind proiectate pe cea mai mare suprafață de proiecție din lume – fațada Palatului Parlamentului de 23.000 mp.

A VII-a ediție a evenimentului, câștigător al categoriei „AV IN ACTION” la Premiile AV AWARDS din Londra 2020, celebrează modul în care oamenii își reiau treptat viața, tema concursului de video mapping – ”THE SHOW MUST GO ON” – prezentând domenii de impact în societatea contemporană, care au capacitatea de a se reinventa și de a asigura efervescența și dinamismul unei vieți care ne-a lipsit tuturor atât de mult. Astfel, tema propusă intenționează să ofere momente de reflecție și dezbatere privind reașezarea acestor domenii vitale și raporturile lor cu publicul după un an în care lumea părea că s-a oprit în loc.

Printr-un parteneriat cu cinci dintre cele mai importante festivaluri internaționale de video mapping din lume, iMapp Bucharest va reuni, în Capitală, cei mai buni artiști de video mapping, câștigători ai evenimentelor partenere, care vor reinterpreta fațada Palatului Parlamentului prin lucrări artistice care utilizează sunetul, tehnologia și muzica pentru a reda viziunea proprie asupra temei. Celor cinci echipe li se va alătura în competiție echipa câștigătoare a Premiului Juriului din cadrul ediției iMapp Bucharest 2019.

Artistii invitați vor medita la impactul pandemiei asupra aspectelor vitale ale societății, la experimentul virtual la care am asistat cu toții în anul 2020 și limitele lui dar, mai ales, la maniera în care alegem să continuăm. Arta, muzica, sportul, educația, turismul și viața în general trebuie să continue și vor continua fără îndoială. Cele 6 mari categorii enumerate vor fi interpretate în opera vizuală a fiecărui artist, în mod distinct și original.

Ne vedem pe 18 septembrie în Piața Constituției pentru a sărbători viața artistică și culturală a orașului nostru, iar până atunci ne dăm întâlnire pe paginile iMapp Bucharest de Facebook și Instagram, unde vă vom ține la curent cu noutăți din cadrul evenimentului! Intrarea la eveniment este liberă.