Despre

iMapp Bucharest este unul dintre cele mai mari concursuri de 3D video mapping din lume, care aduce design-ul, arta contemporană și spectacolul direct pe fațada de 23.000 de metri pătrați a Palatului Parlamentului (a doua cea mai mare clădire administrativă din lume). De-a lungul celor 5 ediții, festivalul a reunit un public de peste 300.000 de spectatori și a devenit un subiect de referință pentru specialiștii din industria audiovizuală internațională.
 
iMapp Bucharest îi aduce la București, în fiecare an în luna septembrie, pe cei mai buni artiști multimedia din lume, care își prezintă creațiile pe fațada Palatului Parlamentului. La finalul evenimentului sunt acordate 2 premii: Premiul Juriului și Premiul Publicului. Lucrările participanților sunt analizate de către un juriu specializat, alcătuit din experți distinși și reprezentanți importanți ai culturii vizuale internaționale, din domeniul artelor vizuale, comunicare, mass-media sau film. iMapp Bucharest are în fiecare an o componentă interactivă esențială, publicul putând alege echipa favorită printr-un SMS. Astfel, echipa care adună cele mai multe voturi prin SMS este desemnată câștigătoarea Premiului Publicului.
 
Înaintea concursului de 3D video mapping, pe scena din Piața Constituției urcă artiști locali și internaționali de renume, care deschid oficial evenimentul prin concerte electrizante.
 
În anul 2016, iMapp Bucharest a fost nominalizat în categoria Live Event of the Year, la premiile AV Awards din Londra – renumita competiție internațională care își propune să recunoască și să recompenseze excelența în întreaga industrie audiovizuală, organizată de AV Magazine din Marea Britanie, revistă care de peste 40 de ani domină sectorul editorial audiovizual și este renumită atât în Europa, cât și în afara ei.
 
iMapp Bucharest este organizat de Primăria Capitalei, prin creart – Centrul pentru Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.